fbpx

Genåbning – hvad betyder det for din virksomhed?

Genåbning af Danmark

Efter længere nedlukning vil Danmark, i løbet af april og maj, genåbne for det meste af samfundet. De fleste virksomheder og institutioner kan efterhånden vende tilbage til nogenlunde normal gang, dog med visse restriktioner og regler, der skal overholdes.

Det forgangne regnskabsår har, for mange virksomheder, set en smule anderledes ud. Det har været et år præget af Covid-19, med alt hvad det har indebåret af nedlukninger og begrænsninger for samfundet.

Hvad gør du med regnskab i lyset af genåbning?

Årsrapporten for virksomheder skal afleveres som den plejer, dog er der på nuværende tidspunkt tale om en udskydelse af deadline for aflevering fra regeringens side, så hold dig opdateret med nyheder.

Har din virksomhed gjort brug af Corona-kompensationsordningerne, er det snart tid til at aflevere slutafregningen til Erhvervsstyrelsen. Denne deadline er også blevet rykket, og den sidste frist er nu den 30/6.

Slutafregningen får betydning for, hvorvidt du skal betale noget af kompensationsbeløbet tilbage, eller om du er berettiget til mere kompensation.

Hvad skal du være opmærksom på med din årsrapport?

Det forgangne regnskabsår vil se anderledes ud end forventet for langt de fleste virksomheder. Der har for alle været problematikker og udfordringer, der skulle løses.

Din årsrapport vil med stor sandsynlighed naturligt komme til at reflektere det, din virksomhed har været igennem, og de udfordringer, du har stået overfor.

Det kan være, du har:

  • Modtaget kompensation
  • Bevæget dig ud i nye salgsmetoder
  • Måtte skifte fra en fysisk til en online tilstedeværelse
  • Måtte afskedige medarbejdere eller lukke en butik
  • Oplevet vækst, nedgang, eller begge dele på forskellige områder

Det kan være svært at finde hoved og hale i, så er du bekymret for, om du har gjort det korrekt, så kan det være en mulighed at finde hjælp.

Professionel hjælp kan være en mulighed

En genåbning af erhverv og institutioner vil formentlig ikke påvirke jeres seneste årsregnskab, men det kan give en ekstra hektisk periode oveni udarbejdelse af årsrapport.

Samtidigt har få ting været, som de plejer, og mange virksomheder har måtte tænke kreativt. Det kan give et anderledes regnskabsår, og det kan virke overvældende, nu hvor det er tid til at lave årsregnskabet.

Hos Revimatch kan vi blandt andet hjælpe dig med at finde den rigtige hjælp, så både din årsrapport og din slutafregning for virksomheden er korrekt og fyldestgørende. Der har været mange indsatser og midlertidige regler i forbindelse med Covid-19, men hos Revimatch er vi opdaterede på, hvad de betyder for dig og din virksomhed, så du kan få den hjælp, du har brug for.

Kontakt os endelig, hvis du står overfor problemer, spørgsmål, eller udfordringer i forhold til din årsrapport, så finder vi den rette til at hjælpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *