Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Momsindberetning:

 

Momsindberetning 

Når man skal lave en momsindberetning, så skal man se på hvor meget købsmoms og salgsmoms der er gået igennem virksomheden i indberetningsperioden og registrerer det til SKAT. Man får det endelig beløb, som skal betales tilbage til SKAT i moms ved at trække købsmomsen fra salgsmomsen. Der beregnes løbende, hvor meget man skal betale, og derfor er det vigtigt for en virksomhed at holde sit momsregnskab ordentligt. 

Det vigtigt, at man er detaljeret med købsmoms og salgsmoms når man indberetter det til skat. Driftsomkostninger, salg til europæiske lande mv. skal også oplyses når man indberetter moms. 

Hvem skal indberette moms?
Alle virksomheder der har et CVR-nummer, er også en momsregistreret virksomhed, og derfor er man forpligtet til at betale moms. Hvis en virksomhed har en omsætning på under 50.000 kr. årligt, er momsregistrering frivilligt. Hvis man ikke tjener noget, men stadig har et CVR- nummer så skal man stadig indberette det, og oplyse 0 kr. ved salgs- og købsmomsen. Det kaldes nul-indberetning, og sikre en virksomhed for at betale gebyrer efter momsen skal betales. 

Hvor ofte skal man indberette moms?
Din virksomheds størrelse har en betydning på, hvor ofte man skal indberette moms. De danske virksomheder er ikke alle underlagt de sammen regler for momsindberetning. Hvis en virksomhed har en årlig omsætning på højeste 5 mio. kr. om året skal der indberettes moms hvert halve år. 

Hvis man derimod har en omsætning mellem 5 mio. – 50 mio. kr. om året, skal man indberette moms hvert kvartal. Hvis man har en stor virksomhed og omsætter for mere end 50 mio. kr. årligt, så skal man indberette moms, hver måned. 

For sen momsindberetning
Hvis SKAT sender dig en såkaldt FF’er (Foreløbig Fastsættelse) – hvilket de gør, hvis du ikke angiver din moms rettidigt – så opkræves der et gebyr på 800 kr. for ‘ulejligheden’.  Et gebyr som i øvrigt ikke kan trækkes fra i skat. Når du at angive din moms inden SKAT skyder FF’eren af i din retning undgår du de 800 kr. i ‘bøde’.

Ved for sen betaling, opkræves der en morarente på 0,9% pr. påbegyndt måned.

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revisor i København

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Århus

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Ålborg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her