Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Variable omkostninger

 

Variable omkostninger

Omkostninger, som afholdes i forbindelse med produktion og salg, kaldes variable omkostninger. Det har at gøre med, at der ved produktion vil være omkostninger som råvarer, materialer, energi, indpakning m.m. som kan være svingende, altså variable.

Ved f.eks. salg, kan en variabel omkostning være fragten. At det kaldes variable omkostninger har også at gøre med, at de førnævnte omkostninger vil varierer i forbindelse med salget og produktionen. 

Variable enhedsomkostninger: 

Der findes tre former for variable enhedsomkostninger, som er en omregning af de samlede variable omkostninger til et nøgletal, der hjælper med at fortælle hvor stor en del hver enkel enhed i gennemsnit står for. 

  1. Proportionale variable omkostninger: 

Denne slags enhedsomkostninger er, når de variable omkostninger stiger proportionelt med et stigende salg. Det vil sige, at den variable enhedsomkostning er konstant uanset virksomhedens produktion. Produkt nr. 1 koster det samme at producere som produkt nr. 100

  1. Degressive variable omkostninger: 

Ved denne slags variabel omkostning gælder det, at omkostningerne stiger med en lavere procentsats end afsætningen. Det vil sige, at variable enhedsomkostning bliver mindre ved stigende salg. Produkt nr. 1 koster mere at producere end produkt nr. 100.

  1. Progressive variable omkostninger: 

Her er der tale om, at de variable omkostninger stiger med en højere procentsats end afsætningen. Det vil sige, at den variable enhedsomkostning bliver højere og højere ved stigende salg. Produkt nr. 1 koster mindre at producere end produkt nr. 100.

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revisor i København

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Århus

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Ålborg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her