Om Revimatch

Hvad indeholder et årsregnskab?

Vibeke Rasmussen

Vibeke Rasmussen

Del artikel

Om Revimatch

Hvad indeholder et årsregnskab?

Vibeke Rasmussen

Del artikel

Årsregnskabet er delt op i to dele: selve årsregnskabet samt ledelsesberetningen omkring, hvorvidt regnskabet giver et retvisende billede på virksomhedens økonomi.

Ledelsesberetning: 

Formålet med ledelsesberetningen er, at årsregnskabet rent faktisk viser et retvisende økonomisk billede af virksomheden, uden fejl og mangler, og i modsat fald hæfter ledelsen for det.

Regnskabspraksis: 

Årsregnskabet starter som udgangspunkt med en forklaring af, hvilken regnskabspraksis der er anvendt til, at finde frem til forholdene, der opgøres i de forskellige regnskabsposter.

Forhold der har betydning for årsregnskabet: 

Herefter følger der oplysninger om de forhold, der har haft en betydning for virksomhedens regnskab – både positivt eller negativt.

Revisorerklæring: 

Er der foretaget revision i virksomheden af en godkendt revisor, følger der også en revisorerklæring med. Revisorerklæringen er et stempel på, at regnskabet er retvisende.

Artiklens indhold

Har du brug for hjælp?

Ønsker du hjælp med dit regnskab? Vi i Revimatch kan matche dig med den rette revisor - helt gratis og uforpligtende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vibeke Rasmussen

Vibeke Rasmussen

Vibeke Rasmussen

Del artikel

Relateret artikler

Partnerskab og samarbejde med din leverandør

I erhvervslivet er partnerskaber med leverandører afgørende for succes. Et godt samarbejde begynder fra det første møde og bygger på et solidt fundament af gensidig forståelse og kommunikation. Det er vigtigt at investere tid i...

Læs mere

Moms rådgivning

Moms, eller meromsætningsafgift, er en central del af økonomien for enhver virksomhed. I Danmark er momssatsen fastsat til 25 %, og alle virksomheder med en årlig omsætning over 50.000 kr. skal momsregistreres. Der er mulighed...

Læs mere