Om Revimatch

Iværksætterens Guide: Sådan Skaffer Du Investeringer til Din Startup

Vibeke Rasmussen

Vibeke Rasmussen

Del artikel

Om Revimatch

Iværksætterens Guide: Sådan Skaffer Du Investeringer til Din Startup

Vibeke Rasmussen

Del artikel

Iværksætteri

Mange går og drømmer om at starte deres egen virksomhed. At blive deres egen chef og berige markedet med innovative produkter eller serviceydelser. Men for mange bliver det desværre ved drømmen.

For udover en masse gåpåmod så kræver den gode idé også en vis kapital for at komme ud over startblokken, og det er ofte her, det går galt for den spirende iværksætter. Her kan du få nogle gode råd til, hvordan du tiltrækker investeringer til din nye virksomhed.

Forbered dit pitch

Du har måske set tv-programmet, Løvens Hule, hvor håbefulde iværksættere forsøger at skaffe investorer til deres startups. Selvom ’løverne’ sætter kløerne i mange spændende virksomheder, så må endnu flere håbefulde iværksættere gå skuffede hjem. Det skyldes i langt de fleste tilfælde manglende forberedelse, at det ikke ender med en investering, og det samme gør sig gældende i virkelighedens erhvervsliv.

Det er derfor vigtigt, at du viser, du har styr på sagerne fra starten af. Sørg for at gennemtænke alle aspekter af din virksomhed, og udarbejd nogle realistiske budgetter, inden du anmoder om penge. De fleste investorer sætter pris på at vide, præcis hvad deres penge vil gå til, når det kommer til opstart og udvikling af virksomheden.

Nogle af de ting, der kan hjælpe dig med at tiltrække investering er:

  • Prototyper eller færdige produkter. Det er altid godt at kunne præsentere et håndgribeligt produkt for investorerne.På den måde illustrerer du, at din virksomhed hurtigt kan komme i gear, når først pengene er der.
  • Detaljeret økonomisk plan. Det er vigtigt at redegøre for, præcis hvad du skal bruge den ekstra kapital til. Er det til produktionsfaciliteter, distribution eller noget helt tredje? Det betaler sig ofte at være præcis.
  • Professionalitet. En professionel fremtoning er ikke et spørgsmål om stramme jakkesæt eller elegante kjoler. Det handler om at have en hjemmeside med styr på designet og grammatikken, ligesom de juridiske og administrative forhold omkring din virksomhed skal være i orden.

Find Investorerne

Selvom du har gjort dit hjemmearbejde, kan det stadig være svært at tiltrække investorer til din virksomhed, da mange naturligvis er noget påpasselige overfor startups, fremfor etablerede virksomheder med et mere sikkert afkast.

Det handler derfor om at søge midler hos investorer, der i forvejen har en interesse for nystarterede virksomheder. Et af de steder, du kan lede, er på konferencer for startups, hvor potentielle investerer altid er på udkig efter den næste spændende investering.

Der findes også mange forskellige netværk for iværksættere og startups, som man med fordel kan melde sig ind i.

I det hele tager er det en god idé at trække på sit netværk. Det er aldrig til at vide, hvem der har lyst til at skyde penge i en ny, spændende virksomhed, og du kan sagtens komme på rette spor ved at snakke med venner eller bekendte.

Endeligt vil det ofte også være en god idé at få professionel hjælp. Der findes mange dygtige konsulenter og fagfolk, der kan hjælpe dig som iværksætter med at gøre din virksomhed mere attraktiv over for investorerne og få den eksponeret.

Artiklens indhold

Har du brug for hjælp?

Ønsker du hjælp med dit regnskab? Vi i Revimatch kan matche dig med den rette revisor - helt gratis og uforpligtende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vibeke Rasmussen

Vibeke Rasmussen

Vibeke Rasmussen

Del artikel

Relateret artikler

Partnerskab og samarbejde med din leverandør

I erhvervslivet er partnerskaber med leverandører afgørende for succes. Et godt samarbejde begynder fra det første møde og bygger på et solidt fundament af gensidig forståelse og kommunikation. Det er vigtigt at investere tid i...

Læs mere

Moms rådgivning

Moms, eller meromsætningsafgift, er en central del af økonomien for enhver virksomhed. I Danmark er momssatsen fastsat til 25 %, og alle virksomheder med en årlig omsætning over 50.000 kr. skal momsregistreres. Der er mulighed...

Læs mere