fbpx

Iværksætteri

Mange går og drømmer om at starte deres egen virksomhed. At blive deres egen chef og berige markedet med innovative produkter eller serviceydelser. Men for mange bliver det desværre ved drømmen.

For udover en masse gåpåmod så kræver den gode idé også en vis kapital for at komme ud over startblokken, og det er ofte her, det går galt for den spirende iværksætter. Her kan du få nogle gode råd til, hvordan du tiltrækker investeringer til din nye virksomhed.

Forbered dit pitch

Du har måske set tv-programmet, Løvens Hule, hvor håbefulde iværksættere forsøger at skaffe investorer til deres startups. Selvom ’løverne’ sætter kløerne i mange spændende virksomheder, så må endnu flere håbefulde iværksættere gå skuffede hjem. Det skyldes i langt de fleste tilfælde manglende forberedelse, at det ikke ender med en investering, og det samme gør sig gældende i virkelighedens erhvervsliv.

Det er derfor vigtigt, at du viser, du har styr på sagerne fra starten af. Sørg for at gennemtænke alle aspekter af din virksomhed, og udarbejd nogle realistiske budgetter, inden du anmoder om penge. De fleste investorer sætter pris på at vide, præcis hvad deres penge vil gå til, når det kommer til opstart og udvikling af virksomheden.

Nogle af de ting, der kan hjælpe dig med at tiltrække investering er:

  • Prototyper eller færdige produkter. Det er altid godt at kunne præsentere et håndgribeligt produkt for investorerne.På den måde illustrerer du, at din virksomhed hurtigt kan komme i gear, når først pengene er der.
  • Detaljeret økonomisk plan. Det er vigtigt at redegøre for, præcis hvad du skal bruge den ekstra kapital til. Er det til produktionsfaciliteter, distribution eller noget helt tredje? Det betaler sig ofte at være præcis.
  • Professionalitet. En professionel fremtoning er ikke et spørgsmål om stramme jakkesæt eller elegante kjoler. Det handler om at have en hjemmeside med styr på designet og grammatikken, ligesom de juridiske og administrative forhold omkring din virksomhed skal være i orden.

Find Investorerne

Selvom du har gjort dit hjemmearbejde, kan det stadig være svært at tiltrække investorer til din virksomhed, da mange naturligvis er noget påpasselige overfor startups, fremfor etablerede virksomheder med et mere sikkert afkast.

Det handler derfor om at søge midler hos investorer, der i forvejen har en interesse for nystarterede virksomheder. Et af de steder, du kan lede, er på konferencer for startups, hvor potentielle investerer altid er på udkig efter den næste spændende investering.

Der findes også mange forskellige netværk for iværksættere og startups, som man med fordel kan melde sig ind i.

I det hele tager er det en god idé at trække på sit netværk. Det er aldrig til at vide, hvem der har lyst til at skyde penge i en ny, spændende virksomhed, og du kan sagtens komme på rette spor ved at snakke med venner eller bekendte.

Endeligt vil det ofte også være en god idé at få professionel hjælp. Der findes mange dygtige konsulenter og fagfolk, der kan hjælpe dig som iværksætter med at gøre din virksomhed mere attraktiv over for investorerne og få den eksponeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *