Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Bogholder

En bogholder holder styr på regnskabet og bogføringen i din virksomhed. Bogholderen bestrider en multifunktionel stilling, hvor vedkommende både kan være en virksomheds økonomiassistent, regnskabsassistent og rådgivende konsulent. 

Bogholderen har ikke nødvendigvis en uddannelse og selve titlen er heller ikke beskyttet. Men det er ofte set, at virksomheder efterspørger, at bogholderen har en økonomisk uddannelsesbaggrund og gerne en kontoruddannelse. 

Hjælp din virksomhed med en bogholder

Med en bogholder i din virksomhed kan det være slut med at bruge store mængder tid på leverandørfakturaer, godkendelse af udgifter, håndtering af udlæg mm. Med bogholderens hjælp kan du i stedet fokusere på andre vigtige opgaver, som skaber vækst i din virksomhed. 

Revimatch har hjulpet masser af virksomheder med at gøre et uoverskueligt marked overskueligt. Med vores hjælp kan du så nemt som ingenting få tre tilbud tilsendt på tre forskellige bogholdere, som vi har matchet til dig og din virksomhed. På den måde behøver du ikke bruge en masse krævende tid på at finde den rette bogholder, og så er tilbuddet i øvrigt gratis og helt uforpligtende.  

Hvad laver en bogholder?

Bogholderens fornemmeste opgave er at føre regnskab og lave bogføring, altså ajourføre sig med indbetalinger og udbetalinger. Der er dog den forskel, at bogholderen i dag gør brug af bogføringsprogrammer i sit arbejde og er ekspert i at bruge dem. Andre opgaver, som bogholderen er rustet til at udføre, kunne se ud som følger:

 • Kontrollere om regninger og bilag har den rette kvalitet
 • Kontrollere om regninger er på det rette beløb og om virksomheden har købt det pågældende produkt
 • Sende regninger ud
 • Rykke på ikke betalte regninger
 • Indtaste regninger og bilag i et regnskabsprogram – lave bogføringen
 • Lave momsindberetning
 • Beregne løn og skat

Hvad er bogføring?

Bogføring er et gammelt udtryk. Ordet stammer fra tiden før it- og økonomisystemer. I gamle dage førte man sit regnskab i en hovedbog, og derfor hedder det bogføring. Bogen havde til formål at skabe et overblik over en virksomheds aktiviteter og hjælpe med at få et overblik over virksomhedens balance og resultat. I dag gør mange virksomhedsejere brug af forskellige økonomisystemer, som er en mere overskuelig, hurtigere og lettere bogføringsmetode, da man blandt andet kan scanne bilag direkte ind i regnskabet. 

Bogføring er for virksomheder en vigtig del af deres drift. Som nævnt i det ovenstående, har bogføring fortsat til formål at hjælpe virksomheden med at føre regnskab, give et overblik over hvad der er blevet købt og solgt, samt hvad virksomheden har af andre virksomhedsaktiviteter. I praksis betyder det, at hver gang en virksomhed har indtægter eller udgifter, registreres det med bilag på en organiseret måde, hvor bilagene er angivet med numre. På den måde kan man hurtigt vende tilbage til en given aktivitet, hvis der skulle være behov for det.

Hvad kan en bogholder hjælpe dig med?

En bogholder kan hjælpe dig med rigtig mange opgaver i din virksomhed. Alt fra bogføring, bogholderi, lønadministration mm. Når du først har ansat en bogholder, er det svært at forestille sig tiden inden, hvor man selv stod med alle disse ansvarsopgaver i virksomheden. Bogføring er et krævende arbejde, som tager tid, og derfor giver det god mening at ansætte en bogholder, der ved, hvad vedkommende laver og kan arbejde langt mere effektivt med opgaverne. 

Nogle konkrete arbejdsopgaver, en bogholder kan påtage sig, er:

 • Rykke debitorer
 • Foretage beregninger på renter og rabatter
 • Udregne skat og løn
 • Lave faktureringer
 • Klargøre og hjælpe revisoren med materialer
 • Økonomistyring
 • Administrative opgaver
 • Foretage momsindberetning
 • Foretage konteringer, udarbejde afstemninger og kreditor- og debitorkartotek
 • Foretage betalinger i banken 

Hvorfor er det vigtigt at bogføre?

Bogføring betyder i praksis, at holde styr på, hvor meget en virksomhed har til gode, hvor meget den skylder, og hvad virksomheden er værd i værdier. Det er vigtigt, at bogføringen er organiseret, da den er dokumentationen på virksomhedens aktiviteter. 

Mangler bogføringen organisering, struktur og transparens, og er den derfor ikke retvisende, kan det være svært for en godkendt revisor at godkende den. Revisoren kan derfor i stedet blive nødt til at skrive en supplerende oplysning eller et forbehold i årsregnskabet, hvilket kan påvirke samarbejdspartnere eller banken til at give virksomheden kredit.

Du kan læse mere om bogføringsloven på Erhvervsministeriets hjemmeside

Bogholder København

Har du brug for en bogholder i København? Revimatch har et samarbejde med over 450 regnskabskyndige over hele landet. Vi har derfor masser af muligheder for at matche dig med en kompetent bogholder i København. 

Udfyld formularen, beskriv dit behov for arbejdsopgaver, din virksomheds adresse mm., og så går vi straks i gang med at finde en bogholder i København til dig og din virksomhed. 

Hvad koster en bogholder?

Prisen på en bogholder varierer, men typisk ligger timeprisen mellem 250-440 kr. i timen. Der er naturligvis også forskel på lønnen, alt efter om du ansætter en intern eller ekstern bogholder og om det er fuldtid, deltid eller som ekstern konsulent. 

Vi kan ikke garantere en billig bogholder til dig, men vi kan garantere dig, at med vores services vil du få nogle gode tilbud fra de tre forskellige bogholdere, som vi har matchet med dig og din virksomhed. Bogholderne er bevidste om, at de konkurrerer med to andre gode matches, hvilket før at du er sikret et godt tilbud med Revimatch’s hjælp. 

Har jeg brug for en intern eller ekstern bogholder?

Mange virksomheder vælger i dag at ansætte en bogholder i virksomheden, når de har nået en vis størrelse. En fuldtidsansættelse af en bogholder afhænger af mængden af arbejde inden for bogholderens arbejdsopgaver. Bogholderen vil i dette tilfælde kaldes en intern bogholder. Dit behov for at fuldtidsansætte en bogholder, kan også skyldes, at der opstår et behov for at holde økonomien adskilt fra andre dele af virksomheden. Dette kan nemlig hjælpe med at skabe et større overblik, grundet det store arbejde som ligger i regnskabs- og økonomidelen af virksomhedsdriften.

Andre virksomheder vælger en løsning, hvor man ansætter bogholderen som ekstern konsulent, hvor timetallet defineres af virksomhedens behov.

Har jeg brug for en bogholder eller revisor?

Er du i tvivl, om det er en revisor eller en bogholder, som du har brug for i din virksomhed? Det handler i sidste ende om dit behov. Revisorer har også evnerne til at varetage bogholderi og har ofte en bogholder tilknyttet til den praktiske del af arbejdet.

Mens bogholderen ofte bliver ansat til at være tovholderen for en virksomheds økonomi, er revisoren oftest kontrolløren. Derudover er der også andre forskelle, de primære værende følgende: 

En bogholder:

 • Udarbejder gerne regnskabet
 • Er med i den daglige drift af virksomheden (afstemninger, konteringer, kreditor/debitorkartotek, anlægskartotek)

Hvorimod en revisor typisk:

 • Er en person, der kontrollerer og reviderer et allerede udarbejdet regnskab
 • Har en rådgivende rolle

Bogføring og regnskab med Revimatch

Revimatch hjælper med at finde en kompetent bogholder – helt uforpligtende! Du behøver derfor ikke at bekymre dig om at finde en bogholder, som passer til din virksomhed og din branche – det sørger vi for. 

Som nævnt foroven, kan en bogholder beskrives som en støtte, vejleder og rådgiver.

Revimatch har forpligtet sig til at gennemsøge markedet for de bedste og mest kompetente revisorer og bogholdere og er villig til at stille dem til rådighed for dig, helt uforpligtende. Det eneste, vi har brug for fra dig, er lidt viden om din virksomhed og de arbejdsopgaver, som du har brug for at få løst af en regnskabskyndig person. 

Hent 3 tilbud helt uforpligtende hos Revimatch

Få mere tid til din forretning med bogføringshjælp

Når du ansætter en bogholder får du hjælp til dit bogholderi og regnskabsføring, hvilket skaber plads til, at du kan fokusere på andre vigtige ting i virksomheden som skaber vækst. Med Revimatch’s services er det nemt at finde en bogholder, som passer til din virksomhed og dine behov. 

Controller – et andet navn for bogholder med fokus på kreditorkartoket

Har du mere brug for en controller end en bogholder? Forskellen på en controller og en bogholder er meget lille, men i jobbet som controller kan der ligge en ekstra vægt på kontrol af kreditorkartoteket. 

Begrebet ’controller’ er en betegnelse for en økonom ansat i en privat virksomhed. En controller arbejder i et firma som bogholder eller regnskabsfører, hvad enten det er i det offentlige eller i det private. 

En controller er vigtig at have i sin virksomhed, da denne person har ansvaret for at have overblik over virksomhedens regnskab og føre revision. Controller er en ubeskyttet titel, hvor det ikke kræver en speciel uddannelse for at give adgang til at bruge navnet. En controller kan også kaldes en business controller. Dette betyder, at personen har “kontrol” over virksomhedens økonomi.

Hvem er Revimatch?

Vi hjælper private erhvervsdrivende med at finde det bedste match, når det kommer til at ansætte en revisor eller bogholder til firmaet. Markedet kan virke uoverskueligt, og det er vores mission at gøre det overskueligt. Vi har partnere i alle størrelser og kan derfor både tilbyde hjælp til større virksomheder og mindre enkeltpersonsvirksomheder. 

Hvorfor gøre brug af Revimatch?

 • Gennemsigtighed → vi gør det nemt og overskueligt at finde en ny regnskabskyndig
 • Sparringspartner → Du får 3 gratis tilbud på din nye sparringspartner
 • Det rigtige match → Vi samarbejder med over 450 revisorer og bogholdere i landet, så vi skal nok finde det helt rigtige match for dig

Hvad siger kunderne om Revimatch?

Kunderne har givet os en gennemsnitlig score på 4,8 på Trustpilot. Det er vi rigtig glade for, for det betyder, at langt de fleste af vores kunder er tilfredse med vores services og kan bruge vores rådgivning og hjælp til at finde det rigtige match til deres virksomhed. Vi er dog altid interesserede i at blive endnu bedre og få feedback på vores arbejde, så hvis du har ris eller ros, så lav endelig en anmeldelse af os! 

Kontakt os

Har du spørgsmål som du stadigvæk ikke har fået besvaret? Så tøv ikke med at kontakte os, enten på: 

Tlf. +45 70 60 50 58 

Eller mail: 

kontakt@revimatch.dk

Hos Revimatch forsøger vi hele tiden at forbedre kundeoplevelsen, så du kan få de bedste tilbud fra revisorer og bogholdere hurtigst muligt. Et af vores seneste tiltag er, at vi har udvidet vores åbningstid til kl. 21.00. Det giver jer større fleksibilitet i en travl hverdag, uanset om I er kunder på jagt efter en revisor, eller er samarbejdspartnere på jagt efter en potentiel klient.

Vælg en Bogholder i dit område:

Hvis du har en bogholder du aflevere bilagene fysisk til, er det altid dejligt at de ligger så tæt på som muligt.

Ligeledes hvis din bogholder skal hente bilagene hos dig, kan du også spare penge på at finde en i dit nærområde.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her