Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Debitor:

 

Hvad er Debitor?
Begrebet debitor er et ord, som primært anvendes i forbindelse med regnskab og inkasso, dog har det også betydning i hverdagen. Begrebet debitor dækker over enten en person eller en virksomhed, der skylder noget væk til en anden, som kaldes kreditor. Begrebet kreditor er omvendt debitor, den der har penge til gode hos en debitor. Det er dybest set kundeleverandør-forholdet, der er tale om.

Hvornår er man debitor?
Man er debitor, når man skylder noget til anden part, som kaldes kreditor. Debitor er med andre ord en betegnelse for at være skyldner. Debitor kan opdeles i to kategorier:

  • Pengedebitor
  • Realdebitor

Man tilhører kategorien pengedebitor, hvis man skylder penge til en anden. Dette kan f.eks. være din bank eller en bekendt. Hvis man skylder noget andet væk, som ikke er penge så er man realdebitor. Disse to typer af debitorer, skelner man som regel ikke i mellem, men det kan dog have en betydning i praksis. 

Debitorkartotek
I et debitorkartotek holder man i et regnskab styr på sine debitorer. Det er ikke alle virksomheder, som har behov for et debitorkartotek. Hvis man har en større virksomhed, vil det være en god ide, men hvis man har en mindre virksomhed, er det ikke nødvendigvis nødvendigt. Debitorer har normalt altid en specifik aftale eller ordning med deres leverandør i forhold de betingelser der er med betalingen, rabatter etc.

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revisor i København

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Århus

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Ålborg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her