Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Forskudsopgørelse:

 

Forskudsopgørelse er en årlig opgørelse over indkomst, fradrag og lignende, som en skattepligtig person eller virksomhed skal indsende til SKAT. 

Begrebet forskudsopgørelse blev skabt i 2008. I takt med at teknologien er skreddet frem, overgik det man kaldte selvangivelse til det vi i dag kender som forskudsopgørelsen, og som i dag foregår elektronisk og automatiseret. SKAT modtager automatisk oplysninger fra arbejdsgivere, banker og A-kasser, velgørende organisationer mv., således at man som skattepligtig blot skal udfylde manglende tal, og i mange tilfælde slet ikke behøver angive noget. 

Lønmodtagerens forskudsopgørelse

Den almindelige forskudsopgørelse, som er stillet til rådighed for lønmodtagere, viser hvor meget man har tjent det foregående år, samt hvor meget man skal betale i skat. De informationer der følger af lønmodtagerens forskudsopgørelse er indgivet af pågældendes arbejdsplads, bank, a-klasse mv. Finder man tallene forkerte eller har supplerende oplysninger, er det muligt at tilgå og rette forskudsopgørelsen elektronisk via Tast-Selv på www.skat.dk

De oplysninger der samles i forskudsopgørelsen indsamles fra d. 1. januar til og med den 31. december. De føjes til løbende. Årsopgørelsen for det indeværende år, som er et udkom af forskudsopgørelsen, er klar medio marts året efter. Man kan derfor indtil d. 30 marts, året efter forskudsopgørelses året, indtaste oplysninger/ændringer til årsopgørelsen. Sidste frist for ændringer er d. 1. maj det følgende år. 

Det er vigtigt at have styr på ens forskudsopgørelse, da man ellers kan snyde sig selv, eller få en ubehagelig oplevelse, når man modtager årsopgørelsen. Der findes en lang række fradrag, som man nemt kan gå glip af, hvis man ikke er opmærksom og får indberettet de korrekte tal til SKAT. 

Hvad skal man være opmærksom på i forskudsopgørelsen? 

Det er muligt at ændre i forskudsopgørelsen hele indeværende år til og med 31. marts året efter, og det er specielt vigtigt at angive hvis:

  • Der er sket væsentlige ændringer i ens indkomst
  • Man handler med værdipapirer, som aktier og obligationer, eller
  • Hvis man modtager lejeindtægter

Desuden skal man være opmærksom på, at man kan være berettiget til forskellige fradrag, som ikke angives på automatisk. 

Udvidet forskudsopgørelse for erhvervsdrivende

Driver man derimod selvstændig virksomhed i form af en enkelmandsvirksomhed, interessentskab (I/S) eller en PMW (personligt ejet mindre virksomhed), skal man udfylde en udvidet forskudsopgørelse via Tast-Selv på www.skat.dk. Den erhvervsdrivende får i stedet for en årsopgørelse, tilsendt et servicebrev, hvori man kan indtaste ændringer. 

Fristen for at aflevere den udvidet forskudsopgørelse er oftest d. 1. juli på året. Overholder man ikke fristen, skal man betale kontrollovstillæg, som udgør 200 kr. pr. dag, fristen overskrides.

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revisor i København

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Århus

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Ålborg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her