Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Holdingselskab

Et holdingsselskab er et selskab, som sædvanligvis har til formål at eje aktier eller anparter i et eller flere andre selskaber – også kaldte driftselskaber. Holdingselskabet kan være fordelagtigt i et forretnings- og skattemæssigt øjemed. Man kan eksempelvis begrænse risikoen, ved at drive virksomhed i ét selskab, og opspare kapitalen i et andet selskab (holdingselskab). Dette kaldes en holdingkonstruktion, hvor modselskabet i dette tilfælde er holdingselskabet, som du vælger at opspare i og driftsselskabet, hvor den egentlige ”arbejder”, vil være dens datterselskab.

Stiftelse og registrering

Stiftelsen af et holdingsselskab foregår på samme med som de to andre kapitalselskaber (A/S og ApS) der findes. Registreringsproceduren og kravene om dokumentation er stort set det samme og foregår på Erhvervsstyrelsens IT-system. Mange søger hjælp ved en professionel revisor, som har den faglige indsigt og erfaring med netop at stifte den ovennævnte selskabstype.

Følgende dokumenter skal registreres:

  1. Stiftelsesdokument.
  2. Dokumentation for kapital.
  • Vedtægter.
  1. Ejerbog.
  2. Ejeraftale.

Derudover følger der også nogle andre krav ved stiftelsen af et aktieselskab.

  • Stifteren er den eller de personer, der skriver under på stiftelsesdokumentet.
  • Stiftere af et aktieselskab har ikke pligt til at indskyde kapital, men skal være enten fysiske eller juridiske personer. Juridiske personer må ikke være under stiftelse eller tvangsopløsning.
  • Stiftere må ikke være under konkurs eller rekonstruktion.
  • Fysiske personer skal være myndige og må ikke være under værgemål på stiftelsestidspunktet.

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revisor i København

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Århus

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Ålborg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her