Iværksætter

At Bygge Grundlaget for Iværksættersucces: I denne del af guiden udforsker vi, hvordan man kan bygge et solidt fundament for iværksættersucces. Lær om vigtigheden af markedsundersøgelser, forretningsplanlægning, og kapitalfremskaffelse. Denne sektion tilbyder praktiske tips og indsigt i, hvordan man overvinder almindelige startvanskeligheder og lægger grunden for en levedygtig og blomstrende forretning.

Iværksætter – hvad er en iværksætter? 

Mange eksperter debattere fortsat om, hvordan man definerer det, at være iværksætter. For mange at se, er konklusionen den, at den der går man med tanker om at starte en virksomhed op og føre ”den gode idé” ud i livet, og som vælger at handle på det ved og starte en virksomhed op, er i den gode ret til at kalde sig selv iværksætter. 

Hvad er kendetegnene for en iværksætter? 

Iværksættere kaldes også entreprenører. Der er ikke en egentlig jobskrivelse for iværksætteren. Men den nærmere betegnelse for iværksætteren er, at det er en person som lever af at være selvstændig og som er risikovillig, har innovative evner og formår at være kreativ. 

Nogle mener, at iværksættergenet er noget medfødt, en egenskab man har erhvervet sig ved fødslen, men andre derimod er uenige og tror på, at alle kan blive iværksættere. Uanset det ene eller andet, påpeger undersøgelser, at der er bestemte karakteristika og træk, der er påkrævet for at blive en succesfuld iværksætter, som f.eks.:

Selvtillid

For at starte op som selvstændig, som ofte sker på grundlag af ingenting, kræver det en tro på sig selv og en evne til at overvinde den usikkerhed der er i at starte noget nyt op. Ofte går det også igen, at de tror på deres evner og at de kan nå det målet de har for virksomheden. 

Handlekraftig 

Alle mennesker der bevæger sig ind i et område de ikke har beskæftiget sig med mangler ofte viden og ressourcer, hvilket mange iværksættere kender til. Iværksætteren vil dog handle på manglerne ved netop at skaffe det der er behov for, som led i at deres virksomhed kan bestå eller bruge det de i forvejen har, for at overkomme et problem. De handler når der opstår problemer og udfordringer og lader det ikke komme i vejen for deres succes. 

Standing ground – Evnen til at overvinde modgang

Stort set alle nye virksomheder vil opleve tomgang og modgang i forbindelse med driften af virksomheden. De vil ligeledes opleve, at de ikke altid får et ja eller at de ikke lige kan komme igennem med deres budskab. Her er kendetegnene for ”den gode iværksætter”, at denne ikke stopper ved nederlaget, da det ikke er en mulighed. De jagter så at sige succesen, selv når tingene ikke går deres vej. 

Fokus

En anden egenskab der er vigtig at have, er at kunne holde fokus, hvilket kan være svært i en verden, hvor det aldrig har været lettere at blive distraheret. Succesfulde iværksættere holder fokus på det arbejde de i er i gang med og som vil bringe resultater! Stadig nysgerrig? Læs evt. artiklen 7 gode råd til at blive en succesrig iværksætter, og bliv klar til din iværksætterrejse.