Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Løn:

 

hvad er løn? 

Alle lønmodtagere, som har udført et stykke arbejde, modtager en løn som betaling af en arbejdsgiver. Størrelsen af lønnen afhænger af faktorer som blandt andet ansættelsesforhold og overenskomster. Der findes forskellige måder at blive lønnet på, som afhænger af måden man er ansat på. 

Hvordan bliver man lønnet som funktionæransat? 

Som funktionæransat vil lønnen typisk bestå af en grundløn. Man får udbetalt et fast beløb om måneden og i visse kan der være tilknyttet forskellige tillæg som supplement til grundlønnen. Man kan eksempelvis sidde som en sagsbehandler, der modtager et kvalifikationstillæg eller et uddannelsestillæg oveni grundlønnen. Tillæggene kan have mange navne. 

Hvordan bliver man lønnet som timeansat? 

Mange mennesker er ansat i deltidsstillinger som timeansat. Her bliver man lønnet pr. time. Det betyder, at man alene bliver betalt for de antal timer, man reelt arbejder. Ofte bliver man ikke lønnet ved sygedage. Man ser ofte, at mennesker der arbejde i butik- og detailbranchen er ansat på timebasis, da de ved siden af måske studerer. 

Hvordan udbetales lønnen? 

Det er forskelligt hvordan og hvornår løn bliver udbetalt.  Det varierer fra arbejdsplads til arbejdsplads. Det afhænger af ens ansættelseskontrakt. Det er ofte set, at løn udbetales på månedsbasis den sidste hver i måneden eller hver 14. dag. 

Lønmodtagere får, forinden udbetalingen af lønnen, tilsendt en lønseddel, hvor de kan følge med i, om deres løn er registreret på korrektvis. Mange får lønnen udbetalt til deres NEM-konto, hvilket foregår automatisk. Det kan være en god idé at tjekke ens lønsedler hver måned, da mange er ude for, at deres lønsedler er fejlbehæftet, hvilket kan koste mange penge i længden. 

Hvordan betaler man skat af sin løn?  

Alle lønmodtageres løn berøres på den ene eller anden måde af SKAT. Alle er forpligtet til at betale skat af deres løn. Man får derfor ikke lov til at beholde alle tjente penge til sig selv. Størrelsen af, hvad der skal indbetales til SKAT, afhænger af, hvor stort et fradrag man har. Dertil skal der også betales arbejdsmarkedsbidrag (AM-bidrag), som udgør af 8 % af lønnen. Ofte foregår hele den skattemæssige proces automatisk. Men de fradrag lønmodtageren kan være berettiget, som vil bevirke at man betaler mindre til SKAT, skal i visse tilfælde registreres af lønmodtageren selv. 

Hvem udbetaler lønnen? 

Det er selvsagt arbejdsgiveren der udbetaler lønmodtagerens løn. Mange arbejdsgiver gør brug af et automatiseret lønsystem, hvor de kan indberette lønnen. Lønsystemerne indeholder og afregner også lønmodtagerens skat, hvilket arbejdsgiveren er ansvarlig for. 

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revisor i København

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Århus

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Ålborg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her