Momsregistrering

Vejledning i Momsregistreringsprocessen: Denne sektion fokuserer på den praktiske proces ved momsregistrering, herunder trin-for-trin vejledninger og tips til at navigere i systemet. Lær om de almindelige udfordringer og bedste praksisser for at sikre en problemfri registreringsproces.

Hvad er momsregistrering?

Hvis man som virksomhed eller privatperson sælger ydelser eller varer med hensigt om, at tjene på det og omsætter for mere end 50.000 kr. om året, så skal man momsregistreres. Dette er lovpligtigt og man skal dermed betale moms af de penge, som man får ind af sit salg af de varer eller ydelser man har solgt. Der er forskel på, hvor meget moms man skal betale, og det afhænger af din virksomheds størrelse.

Skal min virksomhed momsregistreres?
Det er ikke alle virksomhed, som skal momsregistreres, og det er således hellere ikke alle der kan blive det.

Hvis en virksomhed udfører følgende arbejde skal den momsregistreres: 

  • Bygning, vedligeholdelse, reparation og projektion af fast ejendom
  • Bearbejdning, fremstilling, udlejning, transportering af varer eller opbevaring
  • Salg af ydelser, herunder reklame, servering, arbejdsudleje og rådgivning osv. 

Når en virksomhed er momsregistreret, så skal alt salg herefter momses. Virksomheder med en omsætning på 50.000 kr. årligt bestemmer selv om de vil registreres. Der er ikke momspligt for de virksomheder, men til gengæld kan de hellere ikke opnå fradrag for momsen af udgifterne, som der benyttes i forbindelse med virksomheden.