Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Omsætning:

 

Omsætning – Hvad er omsætning?

Omsætning er det samlede beløb for det der er solgt i en bestemt periode. Omsætningen er det som virksomheden får ind fra salg af varer eller ydelser. Udover det kan omsætningen også komme fra øvrige indtægter, som f.eks. investeringsafkast. Man skal dog huske på, at selvom en virksomhed har en stor omsætning betyder det ikke nødvendigvis at den klarer sig godt, da begrebet ikke har med omkostninger at gøre. 

Bogføre omsætning
Man kan vælge tre forskellige indtægtskriterier, når man skal bogføre omsætningen i en virksomhed.

Nedenfor er de tre følgende indtægtskriterier:     

Faktureringskriteriet
Ved faktureringskriteriet bogføre man salget som en indtægt med det samme og derfor bliver salget også faktureret på samme dato. De fleste virksomheder anvender denne metode.

Produktionskriteriet

Ved produktionskriteriet bliver salget indtægtsført i takt med, at produktionen bliver gennemført, og derfor bogfører man indtægten løbende.

Betalingsprincippet

Ved betalingsprincippet indtægtsfører man salget den dag, hvor virksomheden modtager betaling for varen eller ydelsen, altså det ville sige den dato der vil fremgå af kontoudtoget. 

Årsregnskab
Omsætningen bliver altid vist eksklusiv moms i årsregnskabet, og derfor bliver omsætningen ofte kaldt nettoomsætningen. Det vigtigt at periodisere omsætningen rigtigt, så omsætningen bliver medtaget i det korrekte regnskabsår. Der er mulighed for at skjule omsætningen og kun vise bruttofortjenesten, hvis virksomheden er i regnskabsklasse B eller C.

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revisor i København

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Århus

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Ålborg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her