Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Rente:

 

Rente – Hvad er renter?

Rentesatsen er det beløb, som en långiver opkræver for brugen af aktiver udtrykt i procent. Rentesatsen noteres typisk på årsbasis. De lånte aktiver kan omfatte kontanter, forbrugsvarer eller store aktiver såsom et køretøj eller bygning.

Rentesatser gælder for de fleste udlåns- eller lånetransaktioner. Enkeltpersoner låner penge til at købe boliger, finansiere projekter, lancere eller finansiere virksomheder. Virksomheder tager lån til finansiering af kapitale projekter og udvider deres aktiviteter ved at købe faste og langsigtede aktiver såsom jord, bygninger og maskiner. Lånte penge tilbagebetales enten i et engangsbeløb på en forudbestemt dato eller i periodiske rater.

Pengene, der skal tilbagebetales, er normalt mere end det lånte beløb, da långivere kræver erstatning for tabet af brugen af pengene i låneperioden. Långiveren kunne have investeret midlerne i denne periode i stedet for at yde et lån, hvilket ville have genereret indtægter fra aktivet. Forskellen mellem den samlede tilbagebetaling og det oprindelige lån er de opkrævede renter. De opkrævede renter anvendes til hoved beløbet.

Hvordan udregner man renter?

Man udregner renten som en procentsats pr. år. Hvis man for eksempel låner 100 kr., med en rentefod på 5 %. Så vil det resultere i, at man vil skylde 105 kr. 

Den grundlæggende formel man benytter sig af, når man regner med renter, er følgende:

X*(1+r) ^n

X kan være startkapital eller ønskede lånebeløb. R er den procent stigning/fald og n er antal terminer.

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revisor i København

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Århus

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Ålborg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her