Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:
Start her
Risikoanalyse
Risikoanalyse – Hvad er risikoanalyse?
Risikoanalyse er en proces, der hjælper dig med at identificere og styre potentielle problemer, der kan undergrave centrale forretningsinitiativer eller projekter.
For at udføre en risikoanalyse skal man først identificere de mulige trusler, man står over for, og derefter estimere sandsynligheden for, at disse trusler vil blive realiseret.
Risikoanalyse kan være kompleks, da man skal trække på detaljerede oplysninger, såsom projektplaner, økonomiske data, sikkerhedsprotokoller, markedsføringsprognoser og anden relevant information. Det er imidlertid et vigtigt planlægningsværktøj, og et, der kan spare tid, penge og omdømme.
Hvornår skal man anvende risikoanalyse
Risikoanalyse er nyttig i mange situationer. Når en virksomhed planlægger projekter, så hjælpe det en virksomhed med at forudse og neutralisere mulige problemer.
Her er følgende situationer en risikoanalyse kan være nyttigt:
- Når en virksomhed beslutter sig for, om de vil gå videre med et projekt eller ej.
- Når en virksomhed forbedrer sikkerheden og styrer potentielle risici på arbejdspladsen.
- Når en virksomhed forbereder sig til begivenheder såsom udstyr eller teknologi svigt, tyveri, personale sygdom eller naturkatastrofer.
- Når en virksomhed planlægger ændringer i miljøet, f.eks. nye konkurrenter, der kommer på markedet, eller ændringer i regeringens politik.
Risikoanalysens elementer
En risikoanalyse er noget som bliver skræddersyet i forhold til virksomhedens situation. Dog er der følgende elementer som ofte er i risikoanalysen:
- Identificer trusler – Det første trin i risikoanalyse er at identificere de eksisterende og mulige trusler, som du måske står overfor. Disse kan komme fra mange forskellige kilder. Det kan også kaldes fareidentifikation.
- Eksponeringsvurdering – En vurdering af, hvor eksponeret virksomheden er for at blive påvirket af hændelsen.
- Respons analyse – En grundig plan for, hvordan virksomheden kan forebygge de konsekvenser hændelsen vil have på virksomheden.
Ønsker du at læse mere?
Vælg en revisor i dit område:
Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.
Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.
Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.
Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.