SE-nummer

Forståelse og Anvendelse af SE-Numre: I denne sektion af guiden dykker vi dybere ned i forståelsen og anvendelsen af SE-numre. Lær, hvordan disse numre er integreret i en række virksomhedsprocesser, herunder registrering, skatteindberetning og interaktion med offentlige myndigheder. Forstå også, hvordan SE-numre hjælper med at sikre gennemsigtighed og lette administrative processer for virksomheder.

SE-nummer – Hvad er et SE-nummer?
Et SE-nummer er et nummer, der bliver brugt til at identificere virksomheder. SE står for Stamregistret for Erhvervsdrivende. SE-nummeret er stadig noget der bruges i dag, selvom CVR-nummeret kom til i 1999. 

I dag bruger man CVR-nummeret til at indberette skat, moms og betale AM-bidrag, hvor dette før var hvad man brugte SE-nummeret til. 

Hvad bliver et SE-nummer brugt til?
Det er noget virksomheder benytter ofte, hvis de har undervirksomheder, der er tilknyttet deres hovedvirksomhed. Det er dog vigtigt at understrege at et SE-nummer ikke kan stå alene, fordi det altid ville blive knyttet til et CVR-nummer. 

Hvis man som virksomhed har flere SE-numre knyttet til CVR-nummeret, så er det vigtigt at man hvert år laver regnskabsaflæggelse for hver tilknyttet virksomhed.