Skattefradrag

Forståelse og Anvendelse af SE-Numre: I denne sektion af guiden dykker vi dybere ned i forståelsen og anvendelsen af SE-numre. Lær, hvordan disse numre er integreret i en række virksomhedsprocesser, herunder registrering, skatteindberetning og interaktion med offentlige myndigheder. Forstå også, hvordan SE-numre hjælper med at sikre gennemsigtighed og lette administrative processer for virksomheder.

Skattefradrag – Hvad er skattefradrag?
Et skattefradrag er et beløb, der kan trækkes fra i indkomsten, så der ikke betales skat af det. Er man berettiget til, at få fradrag så vil man få et højere rådighedsbeløb

Der findes en række fradrag i Danmark, heriblandt:

  • Personfradrag
  • Kørselsfradrag
  • Beskæftigelsesfradrag
  • Rentefradrag

Personfradrag 

Dette fradrag, er et fradrag som alle personer kan få. Personfradraget fordeles ud hen over året, og bliver trukket som et månedsfradrag fra ens løn, inden man betaler A-skat. Personfradraget i 2020 er på 46.500 kr. per. år for personer som er fyldt 18 og og 36.100 kr. for personer under 18 år. 

Kørselsfradrag 

Dette fradrag kaldes også med andre ord befordringsfradrag. Kørselsfradrag giver kompensation til personer med langt til arbejde. Man skal have mere end 12 km til arbejde, ellers er man ikke berettiget. Det beregnet ud fra, hvor mange km man kører og hvor ofte. 

Tallene for kørselsfradrag for 2020 er følgende:

  • 0-24 km: 0 kr.
  • 25-120 km: 1,96 kr.
  •  Over 120 km: 0,98 kr. (1,96 kr. i visse yderkommuner)

Beskæftigelsesfradrag
Dette er for alle dem som er i beskæftigelse. Man skal ikke selv angive fradraget, da det beregnes automatisk af skat.

Beskæftigelsesfradraget i 2020 er på 10,50 % af ens løn. Fradraget kan dog ikke overstige 39.400 kr. pr. år. 

Rentefradraget
Man kan også få fradrag for sine renteudgifter. Dog ville ens renteindtægter beskattes. De renter man har ved lån i banken, sparekassen eller forsikringsselskabet beregnes automatisk ind i ens fradrag.