Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Udbytteskat

 

Udbytteskat – Hvad er udbytteskat?
Udbytteskat er noget der kun betales af aktionærer, anpartshavere og investorer. Det er nemlig kun, hvis man har aktier i en virksomhed, hvor man modtager udbytte af virksomhedens afkast hvert år, at der skal betales udbytteskat af overskuddet. 

Hvordan betaler man udbytteskat?
Man betaler udbytteskat, når man modtager udbytte fra en aktier eller andre værdipapirer. Det er dog ikke altid at udbyttet bliver tildelt, hvilket er noget virksomheden selv kan bestemme om den vil. Hvis virksomheden ikke har et overskud, eller et tidligere underskud som skal dækkes, kan det være finansielt umuligt for virksomheden at udlodde udbytte.

De regler som der er for udlodning af udbytte, fremgår af den enkelte virksomheds vedtægter. 

Hvad er satsen for udbytteskat?
Satserne for udbytteskat kan variere år for år. Dette skal man være opmærksom på. I 2019 blev aktieindkomst og andet udbytteskat beskattet med 27% op til 54.000 kr. og med 42% af indkomsten derover. 

Hvordan indberetter man udbytteskat?
Man skal foretage to indberetninger når man skal indberette udbytteskat. Man gør det på skats hjemmesiden. Man skal indberette udbytteangivelse, altså det samlede udbytte og den samlede udbytteskat. Den anden indberetning er af danske eller udenlandske udbyttemodtager, hvor man skal indberette det beløb, som hver enkelt udbyttemodtager har modtaget brutto.

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revisor i København

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Århus

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Ålborg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her