Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Vedtægter

 

Vedtægter – Hvad er vedtægter?
Vedtægter er et dokument, der specificerer reglerne for en virksomheds aktiviteter og definerer virksomhedens formål. Dokumentet fastlægger, hvordan opgaver skal udføres i organisationen, herunder processen for udnævnelse af direktører og håndtering af økonomiske poster.

Hvad indeholder vedtægter?
Vedtægter identificerer ofte den måde, hvorpå et selskab vil udstede aktier, udbetale udbytte, revidere finansielle poster og stemmerettigheder kraften. Dette regelsæt kan betragtes som en brugermanual for virksomheden, fordi det skitserer metodologien til udførelse af de daglige opgaver, der skal udføres. Mens indholdet af vedtægterne og de nøjagtige anvendte vilkår varierer fra jurisdiktion til jurisdiktion, er dokumentet ret ens overalt og indeholder generelt bestemmelser om firmanavn, selskabets formål, aktiekapital, virksomhedens organisation og bestemmelser vedrørende aktionærmøder.

Firmanavn og formål med virksomhed
Virksomheden skal have et navn, der findes i vedtægterne. Formålet med oprettelsen af virksomheden skal også fremgå af vedtægterne.

Aktiekapital
Antallet og typen af aktier, der omfatter et selskabs kapital, skal også være med i vedtægterne. Der vil altid være mindst en form for fælles aktier, der udgør et selskabs kapital. Derudover kan der være flere typer foretrukne aktier. Virksomheden kan eventuelt udstede aktierne, men hvis de findes i vedtægterne, kan de udstedes, hvis og når behovet præsenterer sig.

 

Virksomhedens organisation
Virksomhedens lovlige organisation, herunder dens adresse, antallet af direktører og ledere og identiteten af stifterne og de oprindelige aktionærer skal findes i vedtægterne. Afhængig af virksomhedens jurisdiktion og type, kan selskabets revisorer og juridiske rådgivere også være ved i vedtægterne.

Aktionærmøder
Bestemmelserne for den første generalforsamling og reglerne for de efterfølgende årlige aktionærmøder – såsom meddelelser, beslutninger og stemmer – skal beskrives detaljeret i vedtægterne.

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revisor i København

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Odense

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Århus

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Ålborg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Esbjerg

Indhent 3 tilbud nu

Revisor i Randers

Indhent 3 tilbud nu

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her