Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her

Controller:

Hvad er controller?
Begrebet ’controller’ er en betegnelse for en økonom ansat i en privat virksomhed. En controller arbejder i et firma som bogholder eller regnskabsfører, hvad enten det er i det offentlige eller i det private. 

En controller er vigtig at have i sin virksomhed da denne person har ansvaret for, at have overblik over virksomhedens regnskab og føre revision. En controller og en bogholder er stort set det samme. Men i jobbet som controller kan der ligge en ekstra vægt på kontrol af kreditorkartoteket. 

Controller er en ubeskyttet titel, hvor det ikke kræver en speciel uddannelse for at give adgang til at bruge navnet. En controller kan også kaldes en business controller. Dette betyder, at personen har “kontrol” over virksomhedens økonomi.

Hvad laver en Controller?
Som controller holder du styr på virksomhedens økonomiske aktiviteter, der foregår sideløbende med virksomhedens andre aktiviteter. Det er således et krav, at alle organisationer skal føre regnskab med og have dokumentation på deres økonomiske aktiviteter, uanset om der er tale om foreninger, virksomheder, institutioner eller non profit organisationer.

En controllers har til opgave at holde styr på en virksomheds regnskab. Derudover følger der også andre vigtige opgaver, som eksempelvis: 

  • Administration af løn
  • Debitorstyring / kreditorstyring
  • Daglig fakturering
  • Registrering af ordrer
  • Administration af rykkerprocedurer
  • Diverse indberetninger til SKAT
  • Bogføringsopgaver
  • Økonomirapportering 
  • Økonomistyring

Vælg en revisor i dit område:

Det kan være en god idé at vælge en revisor tæt på dig selv.

Især hvis du eksempelvis har fysiske bilag, du enten skal aflevere eller have hentet af din revisor.

Alt efter hvilket forhold du ønsker at have med din revisor, kan det også være rart at han/hun er tæt på, hvis du vil svinge forbi til en kop kaffe, og snakke nogle ting igennem, eller blot sige hej.

Mange opgaver kan dog klares pr. telefon, mail og hvis den ekspert, du foretrækker, bor i den anden ende af landet, kan i kommunikere via. mail og telefon.

Revimatch har formidlet over 60.000 opgaver, se hvad vores kunder siger.

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Start her