Regnskab

Fra Grundlæggende til Avanceret: En Dybdegående Analyse af Virksomhedsregnskab: Denne sektion giver en detaljeret gennemgang af alle aspekter af virksomhedsregnskab, fra de grundlæggende principper til mere avancerede teknikker og strategier.

Et regnskab er en opgørelse over alle de udgifter og indtægter, din virksomhed har haft. Virksomheder og regnskaber hænger uomtvisteligt sammen, da det er den bedste måde at få overblik over din virksomheds drift og økonomi. Det er vigtigt at have styr på sit regnskab, så man kan se, hvad der går ind og ud af kassen. Men dét at udforme regnskaber kan føles lidt som at løbe panden mod en mur, hvis du ikke er regnskabskyndig og har kendskab til regnskabsforhold.

Heldigvis er der altid den mulighed, at du ansætter en revisor eller bogholder, som kan løse opgaverne med regnskabføringen for dig. Revimatch har gjort det nemt for dig at finde en kompetent regnskabskyndig person, som passer lige præcis til din virksomhed.

Læs videre og lær mere om regnskaber og find ud af, hvordan vi kan hjælpe dig med at spare en masse tid, som du i stedet kan bruge på andre vigtige opgaver for din virksomhed. 

Hvad består et regnskab af?
Når der skal udarbejdes et regnskab, kigger man på alle indtægterne og udgifterne i virksomheden. Typisk gennemgår man følgende dokumenter: 

Et regnskab består typisk af en resultatopgørelse og en balance

Regnskab i forskellige udformninger

Hvis du ejer eller arbejder i en virksomhed, er det nok gået op for dig, at der findes forskellige slags regnskaber – både interne regnskaber og eksterne regnskaber. Et virksomhedsregnskab bruges til at få en oversigt over din virksomhedsøkonomi og -drift ved at se på virksomhedens økonomiske aktiviteter over forskellige tidsperioder. 

De forskellige regnskaber, der som oftest skal udarbejdes, er:

Internt regnskab
Nogle virksomheder gør også brug af et internt regnskab. I modsætning til de eksterne regnskaber, som der er krav om, at man indsender og offentliggør, kan man nøjes med at beholde det interne regnskab inden for egne rækker. Der er ikke noget krav om, at man skal lave et internt regnskab, men mange virksomheder gør alligevel brug af det. Da det interne regnskab ikke er tilgængeligt for andre end virksomheden, vil regnskabet ofte indeholde en masse oplysninger (kan være forretningskritiske) som ikke fremgår på de eksterne regnskaber. Det interne regnskab er derfor også til større brug for den enkelte virksomhed, fordi det indeholder flere detaljer og tal, som ledelsen kan bruge som baggrund for sine beslutninger. 

Det interne regnskab bruges ofte som økonomistyring og er udarbejdet af en revisor eller bogholder i firmaet. 

Forskellige former for internt regnskab

 • Ledelsesregnskab: Opgørelse over tal og analyser. Bruges til at holde styr på budgetter og hvor meget der bliver tjent på virksomhedens ydelser, og om der skal justeres nogle ting. 
 • Omkostningsregnskab: Opgørelse over din virksomheds brug af ressourcer. Bruges til at få et overblik over, hvordan din virksomhed bruger sine ressourcer, og om der skal justeres på nogle af mængderne. 

Få en revisor til at lave dit regnskab i virksomheden

Hvorfor stå med det store ansvar ved selv at udarbejde regnskaber, hvis du kan få en revisor eller bogholder til at gøre jobbet for dig? Det er ikke lovpligtigt at få en revisor til at udarbejde dine regnskaber, men det er en kæmpe fordel for de fleste virksomheder. Det er et meget tidskrævende job, som samtidigt kræver, at du er regnskabskyndig og har tid til at sætte dig ind i, hvordan man udarbejder regnskaberne korrekt. 

Hvis du synes, det er uoverskueligt at skulle til at finde en revisor eller bogholder, som har kendskab til den branche, din virksomhed er i, og som passer til lige netop dine behov, så fortvivl ej. Det er det vi – Revimatch – er sat i verden for.

Hvis du udfylder en simpel formular og giver os en beskrivelse af dine behov og arbejdsopgaver, så går vi fluks i gang med at finde 3 potentielle bud på 3 kandidater, som vi mener ville være et godt match for din virksomhed. 

Udfyld formularen og få 3 tilbud

Få hjælp til simpelt regnskab
Med et regnskabsprogram giver du din virksomhed mulighed for at holde styr på alle typer  økonomiske transaktioner. Herunder køb (udgifter), salg (fakturaer og indtægter), forpligtelser (finansiering, betalte konti) mm.

Et regnskabssystem er det system, der bruges til at styre indtægter, udgifter og andre økonomiske aktiviteter i en virksomhed. Regnskabssystemet er i stand til at generere omfattende statistiske rapporter, som giver ledelsen eller interesserede parter et klart sæt data til hjælp i beslutningsprocessen.

I dag er det system, der bruges af en virksomhed, generelt automatiseret og computerbaseret ved hjælp af specialiseret software og / eller skybaserede tjenester. 

Hvad kan et regnskabsprogram?Udgifter: Mængden af ​​kontanter, der strømmer ud af virksomheden i bytte for varer eller tjenester fra en anden person eller virksomhed. I ældre regnskabssoftware eller med et manuelt system som Excel er det nødvendigt manuelt at indtaste, afbalancere og kategorisere hver udgift. Derimod giver et automatisk regnskabssystem dig mulighed for hurtig indtastning, kategorisering og automatisk udgiftsbalance.

Fakturaer: Oprettelse af en professionel faktura er en vigtig del af at udvikle et positivt brand image og skabe tillid hos kunderne. I dag giver nogle regnskabssystemer mulighed for øjeblikkelig oprettelse af fakturaer med mulighed for at tilpasse og automatisk holde styr på betalte fakturaer og indtægter.

Finansiering: Alle forretningsforpligtelser herunder banklån, pantelån osv. Et regnskabssystem kan holde styr på forpligtelser som for eksempel betalingsværdier og automatisk opdatering af saldoen, så snart en betaling er foretaget og konto afregnet. 

Dette er hovedelementerne for, hvad et regnskabsprogram indeholder. De mest standard hovedelementer i et regnskabsprogram er følgende:  

 • Hovedbog: Alle bilag for alle konti
 • Balance: Et overblik over virksomhedens samlede aktiver og passiver
 • Debitor: Registrering af alle salgsordrer
 • Kreditor: Registrering af alle købsordrer
 • Faktura: At kunne skrive og sende faktura til kunder 
 • Kassekladde: Den daglige registrering af alle indbetalinger og udbetalinger
 • Varekartotek: Overblik over den samlede varebeholdning

Har alle virksomheder pligt til at udarbejde et regnskab?
Alle virksomheder, store som små, har pligt til at udarbejde regnskaber. Det er ikke alle virksomheder, som har pligt til at udarbejde et årsregnskab, men alle andre regnskaber skal udarbejdes. Både fordi det er det mest ansvarlige i forhold til at holde styr på virksomhedens økonomi, men også fordi SKAT skal have mulighed for at få et overblik over, hvor stor skatteprocenten skal være i forhold til dine virksomhedsindtægter. 

3 tilbud til dig 
Som tidligere nævnt, tilbyder vi gratis at finde 3 matches til dig i form af revisorer og bogholdere, som du kan vælge mellem og kontakte, hvis du har lyst. Revisorerne og bogholderne har på forhånd taget stilling til, hvilke kundetyper de finder interessante og hvor stort et område af landet som de ønsker kunder fra. 

Alt, hvad du skal gøre er at udfylde vores kundeformular, og så vil vi finde tre bud på regnskabskyndige, som passer til lige netop dine behov. Vores service er gratis og uforpligtende, og du kan derfor frit bestemme, om du ønsker at gøre brug af de rådgivere, som vi finder til dig.

Udfyld formularen og lav en opgavebeskrivelse, så vi kender de ønskede arbejdsopgaver for henholdsvis revisoren eller bogholderen. På den måde kan vi bedre matche den helt rigtige person til dig. 

Indhent 3 tilbud

Jo flere regnskaber jo bedre
Jo flere regnskaber du bruger tid på at udforme i virksomheden, interne såvel som eksterne, jo bedre overblik har du hele tiden over virksomhedens økonomi. Det kan bruges til at lave cost-benefit analyser og og holde øje med de økonomiske tendenser i firmaet. For eksempel er det fordelagtigt at opdage fejl i regnskabet eller underskudsinvesteringer så tidligt som muligt i stedet for at vente til året er omme og årsregnskabet skal udarbejdes. 

Med en kompetent og godkendt revisor ved hånden behøver du ikke bekymre dig om al den tid, som skal bruges på at lave regnskaber. Det er rigtig godt givet ud for enhver virksomhed, lille som stor, altid at have et økonomisk overblik over virksomhedens finanser. 

Hvem er Revimatch?
Vi hjælper private erhvervsdrivende med at finde det bedste match, når det kommer til at ansætte en revisor eller bogholder til firmaet. Markedet kan virke overskueligt, og det er vores mission at gøre det overskueligt. Vi har partnere i alle størrelser, og kan derfor både tilbyde hjælp til større virksomheder og mindre enkeltpersoners virksomheder. 

Hvorfor gøre brug af Revimatch?

 • Gennemsigtighed → vi gør det nemt og overskueligt at finde en ny regnskabskyndig
 • Sparringspartner → Du får 3 gratis tilbud på din nye sparringspartner
 • Det rigtige match → Vi samarbejder med over 450 revisorer og bogholdere i landet, så det helt rigtige match for dig skal vi nok finde

Hvad siger kunderne om Revimatch?
Kunderne har givet os en gennemsnitlig score på 4,8 på Trustpilot. Det er vi rigtig glade for, for det betyder, at langt de fleste af vores kunder er tilfredse med vores services og kan bruge vores rådgivning og hjælp til at finde det rigtige match til deres virksomhed. Vi er dog altid interesserede i at blive endnu bedre og få feedback på vores arbejde, så hvis du har ris eller ros, så lav endelig en anmeldelse af os! 

Indhent 3 tilbud helt uforpligtende 
Det er nemt, gratis og helt uforpligtende. Udfyld formularen her, og så går vi straks igang med vores vigtige arbejde med at finde 3 matches til dig!

Kontakt os
Har du spørgsmål som du stadigvæk ikke har fået besvaret? Så tøv ikke med at kontakte os, enten på: 

Tlf. +45 70 60 50 58 

Eller mail: 

kontakt@revimatch.dk

Hos Revimatch forsøger vi hele tiden at forbedre kundeoplevelsen, så du kan få de bedste tilbud fra revisorer og bogholdere hurtigst muligt. Et af vores seneste tiltag er, at vi har udvidet vores åbningstid til kl. 21.00. Det giver jer større fleksibilitet i en travl hverdag, uanset om I er kunder på jagt efter en revisor, eller er samarbejdspartnere på jagt efter en potentiel klient.